At få inspiration

Hvad gør man, hvis man er fuldstændig tom for ideer? Hvor finder man inspirationen?

Der findes ikke nogen egentlige svar på disse spørgsmål, for det er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Men jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg finder inspiration til at skrive:

Det bedste jeg ved, når jeg mangler inspiration, er at gå en tur. Helst i solskin og med en anelse blæst, så jeg får vinden i hovedet, og mit hår bliver blæst væk fra ansigtet. Så jeg virkelig føler livet flyde omkring mig og bare har lyst til at brede armene ud og svæve hen ad gaderne.

Skoven er et rigtig dejligt sted at gå. Træernes blade danner et stort, grønt loft over mig, så jeg går i min egen lille, lukke verden nede under. Og der er så mange lyde og lugte, at man næsten ikke kan undgå at blive inspireret. Og stilheden når man går for sig selv, er fantastisk. Man har tid til at tænke, alt det man vil…

Noget andet, jeg virkelig holder af, er at gå op til et ganske specielt sted, jeg har. Det er en bænk på toppen af en bakke, hvor jeg kan sidde og nyde udsigten, mens jeg tænker eller skriver. Det er så meget nemmere at finde på ting, når der er lyde, lugte og ting at føle omkring en. Sidder man bare på værelset bag computeren, kan det være svært. Så jeg går tit op til min bænk og sidder og skriver eller bare tænker og er mig selv. Og der er massere at se både der og på vejen derhen!

Her er udsigten, når jeg sidder på bænken.

Når solen er ved at gå ned og titter ind gennem stammerne, forvandler den lille skov bag bænken sig til en magisk skov med træer, der kan hviske og måske endda alfer, der danser i tusmørket.

Stien gennem det magiske land, der fører til store eventyr.

Klatreplanten op ad huset, er klatreplanten op ad slottet til prinsessens vindue, hvor hun venter på prinsen, der kommer og redder hende.

Måske bor der en flink, gammel kone i huset med stråtaget. Eller også er det en kro, hvor du går ind for natten på din lange rejse og møder en mystisk fremmed. Eller måske er det et helt andet hus…?

Hvad skete der med ejeren af denne cykel? Blev han fanget af skolens bøller? Eller blev han overrasket af den onde troldmand, der har taget ham med til en magisk verden, og alt, der er tilbage til drengens forældre og politiet, er en smadret cykel på stien?

Gå en tur! Tag evt. et kamera med, eller lad dig bare inspirere af det, du ser. Og skriv tingene ned. Det du ser. De følelser du får, når du oplever det. Det er mit allerbedste bud til inspiration.

1 kommentar til “At få inspiration

 1. Jeg skriver selv lidt, har en del ideer til historier, men synes, at jeg når til et punkt hvor jeg går i stå, men prøver at ligge det fra mig, og håber at ideen kommer tilbage.
  Nogle gange høre jeg en god sætning, en oplevelse, en følelse, en duft, en smag, hvor jeg tænker, at det kunne godt på en eller anden måde komme med ind i en historie, enten til at beskrive en person, et sted, et øjeblik, der kan gøre historien bedre.
  Jeg bruger også det at få ideer fra naturen, steder jeg har været.
  Jeg googler også nogle gange efter bestemte ting, for at se om det er noget jeg kan bruge til en historie, hvis jeg høre noget i nyhederne eller sådanne steder, så prøver jeg at finde mere, for at se om jeg kan bruge det til en historie.
  Jeg vil gerne skrive noget mere end jeg gør, men er kun blevet til start historier, hvor de aldrig er blevet færdig, der er kun en der er blevet færdig, eller mangler lige at rette den igennem, men den ligger på min blog, så den kan læses allerede.
  Men efter jeg har læst det du skrev om Harry Potter og JK. Rowling, så tænkte jeg faktisk på at bruge det, som en del af en historien, hvor jeg kunne skrive meget mere om hvad der lægger op til det der sker i historien, og hvad der sker efterfølgende, at bruge det på den måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *