‘Rubinrød’ af Kerstin Gier

Originaltitel: Rubinrot
Del af serie: Rubinrød-triologien
Forfatter: Kerstin Gier
Genre: Paranormal/Young adult
Læst på: Dansk

 

 

Bagsidetekst: Det er hårdt at leve i en familie med mange hemmeligheder. Det mener i hvert fald den 16-årige Gwendolyn Shepherd, der må finde sig i lidt af hvert fra de kvindelige slægtninge, hun deler hjem med. En dag føler hun sig pludselig svimmel, og kort efter befinder hun sig i London i starten af det forrige århundrede! Her går det op for hende, at hun er familiens største hemmelighed. Langsomt forstår Gwendolyn, at hun – som en af de få – har arvet familiens særlige gen. Et gen, der betyder, at hun kan rejse i tiden. Men ikke nok med det. Hun er også udvalgt til at bringe fortiden i orden med hjælp fra den snobbede, arrogante, langhårede Gideon! Modvilligt begiver de to sig ud på et fantastisk eventyr, hvor Gwendolyn erfarer, at modsætninger tiltrækkes på tværs af tid, og at fortiden ikke altid er, hvad den giver sig ud for at være …

Hvis din teenagedatter (-kusine, -veninde, -søster eller lignende) kan lige paranormale fortællinger, hvor den normale hverdag bliver brudt af magi og eventyr, så er det her bogen, du skal forære hende i fødselsdagsgave. Jeg ville have været fuldstændig solgt til bogen, hvis jeg stadig havde været teenager, og selv her sidst i 20’erne var jeg helt fanget og dybt imponeret. Min indre teenager elskede Gwendolyn og veninden Leslie, og jeg forelskede mig fuldstædig i Gideon og dramaet, der foregår med både ham og kusinen Charlotte. Og til min indre historiker var der masser af skønne detaljer, når Gwendolyn begynder at rejse i tiden og opleve London i de ældre dage.

Bogen er en imponerende blanding af godt håndværk, skønne karakterer og ikke mindst solid humor. Selvom jeg læste bogen på dansk, skinner den britiske stemning igennem (selvom bogen originalt er tysk), og den fungerer skønt med selve plottet i fortællingen. Det var en smule forvirrende med de mange forskellige karakterer og familieforhold i historien, men bagerst i bogen findes en oversigt, som man med fordel kan benytte. Plottet er solidt stykket sammen, og der virker til at være masser af hemmeligheder og intriger til de næste to bøger i serien også. Jeg glæder mig allerede til at åbne bog nr 2.

På trods af at par forudsigelige plottwist er Rubinrød dybt imponerende, og jeg kan kun anbefale den til alle, der holder af at læse i denne genre.