Min definition af Science fiction

Science fiction bygger på fremtidens udseende. Science betyder videnskab og fiction betyder fiktion. Science fiction er altså videnskabsfiktion. Det handler om en mulig fremtid ud fra, hvordan vores verden udvikler sig.

Et eksempel på science fiction, som de fleste nok kender, er Star Wars. Her har man lavet et fremtidsunivers, som vi måske godt kan bevise umuligt, men som vi alligevel kan se en vis mulighed i. Selvom det måske aldrig vil kunne lade sig gøre, så kan vi sagtens forestille os, at man en dag ville kunne flyve rundt i rumskibe ude i universet og bekæmpe hinanden.

Science fiction er en svær genre og ikke en, jeg vil anbefale folk at starte i – medmindre man har en meget stor kærlighed for videnskab, måske. Den kræver, at man har en vis viden om ting, så man kan gøre en opfundet fremtidsverden troværdig, og desuden kræver det et stort forarnbejde at planlægge et fremtidigt samfund.
Men derudover er science fiction en fed genre. Jeg har selv kun skrevet i den én enkelt gang (Novellen Kunstigt liv), men jeg fandt det spændende og underholdende. Er man klar på lidt forarbejde, og kan man lide teknologi, så er det virkelig en god genre.

Ting, der oftes sættes i forbindelse med science fiction er robotter, universet og maskiner, der i stand til de ting, vi drømmer om, at fremtiden kan klare for os. Science fiction sætter gerne spørgsmålstegn ved den verden, den selv har opfundet og har måske ligefrem som pointe at advare folk imod den. Der findes mange science fictions romaner, der laver en fremtidsverden og dernæst fortæller, hvordan denne verden er menneskehedens endeligt. Det er gerne folk, der prøver at advare verden om den udvikling, vi har gang i – f.eks. i forhold til at finde andet liv i universet.

På den anden side kan science fiction også bruges til at vise et drømmebillede af en anden verden. Du kan bruge den til at fortælle dine læsere om, hvordan du kunne tænke dig, at verden skulle se ud – og det kan du sagtens gøre spændende, uden at det nødvendigvis skal ende i Jordens undergang ;)
Med andre ord er science fiction en genre, der lukker op for en mængde af muligheder, og er du frisk på det, vil du sikkert ikke blive skuffet over, hvad genren kan gøre for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *