Min definition af realisme

Realisme er en god genre at begynde i. Genren tager udgangspunkt i hverdagen, og man skal derfor ikke nødvendigvis være i stand til at kunne opbygge egne universer og opfinde magiske væsner. En historie i den realistiske genre kan handle om ting, du oplever i din egen hverdag.

Der er ikke nogen egentlig definition på realisme, undtagen at der ikke forekommer magiske ting i den. Realismen holder sig til det naturlige – det vil sige den videnskabelige verden. Derudover har en realistisk historie tit en undergenre som f.eks. venskab, kærlighed, arbejdskriser eller livshistorier.

Grunden til at jeg personligt godt kan lide realismen er (som også nævnt øverst), at den forholder sig til hverdagen. Man kan sige, at den er et spejl af den virkelige verden. Hvis man er ny i skrive-branchen er realismen derfor god, fordi man kan lade sig inspirere af folk omkring sig. Går du i skole, kan du skrive en historie om at gå i skole og hvad det vil sige i forhold til kammerater, kærester, lektier og familie. Du kan lade dine venner inspirere dig til personer, du kan lade sin hjemby inspirere dig til miljø, og du kan lade din egen hverdag inspirere dig til en handling. Alt i alt får du din historie serveret på en hel anden måde, end hvis du f.eks. skriver fantasy og skal opbygge din egen verden.

Jeg skriver selv meget i realisme (og blander så ofte kærlighed oven i), og jeg kan derfor varmt anbefale genren. Den er nem at skrive i og knap så nem at køre fast i som visse andre genre.

2 kommentarer til “Min definition af realisme

 1. Hej Kristine
  Set er god beskrivelse af genres,
  og jeg funder meget hjælp I det du har skrevet.
  skal lige høre for du Skriver at man kan strive om sin dagligdag
  Man man også bare finder på noget uden at man har noget magisk I
  eller skal set være noget deer er sket ??
  Mvh.Marie

  • Hej Marie
   Tak for din besked og din ros.
   Jeg er lidt i tvivl om, hvad du mener med det magiske? Realisme er karakteriseret ved at være realistisk, hvorfor magi ikke hører til inden for genren. Det handler i stedet om ting, der kunne ske i vores egen hverdag. Dermed ikke sagt at man ikke kan mixe genrene og blande magi ind i en historie, der ellers virker realistisk, men så er det ikke længere realisme :)
   Vh Kirstine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *