‘Elverskud – Søsterpagt’ af Nicole Boyle Rødtnes

Originaltitel: Søsterpagt
Del af serie: Elverskud #2
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Genre: Fantasy/young adult
Læst på: Dansk (findes kun på dansk)

Politiet efterforsker Benjamins forsvinden, og der går rygter om mord. Mens Rosa falder mere og mere fra hinanden af skyldfølelse og sorg, er både hun og Birke nødt til at lære mere om elverblikket, hvis de skal undgå at blive afsløret. Elverblikket kan nemlig andet og mere end at lokke mænd til. Det kan manipulere folks tanker og minder. Men det er svært at lære, vanskeligt at mestre og altid ekstremt farligt at bruge…

Søterpagt fortsætter direkte, hvor Skæbnedans sluttede, og det er derfor nødvendigt at have læst den første del for at være med. I anden del af fortællingen kommer vi dybere ind under huden på karaktererne, hvilket retter op på noget af det, jeg savnede i den første del. Da jeg så forsiden til Søsterpagt, troede jeg, at vi her i anden del skulle følge Rosas synsvinkel i stedet, men serien fortsætter med at have Birke som fortæller, og det var jeg personligt glad for. Der var for mange uforløste ting i Birkes tilværelse til, at jeg kunne se et skift blive godt.

Søsterpagt fortsætter i Rødtnes rutinerede og imponerende sprog, og selvom det tydelige talesprog stadig irriterede mig, er bogen så let at læse, at den var væk på 2 dage. Rent plotmæssigt tager niveauet et nøk opad, da Rødtnes begynder at lege med løgn og sandhed, så både Birke og vi som læsere ikke ved, hvem vi skal stole på. Det er imponerende forfatterhåndværk at holde en balance, hvor man som læser er med til hele tiden at skifte mening og aldrig regner den sandhed ud, som forfatteren selv sidder med. I slutningen af bog 2 ved vi stadig ikke, hvem der lyver, og hvem der taler sandt, og det giver blod på tanden til at fortsætte med det tredje bind i serien også.

Stemningen i Søsterpagt gjorde fortællingen en del tungere at læse end det første bind. Hvor Skæbnedans  holdt balancen mellem det positive og det negative, bliver Søsterpagt en anelse for deprimerende og opgivende i sin stemning, især på grund af Rosas hårde tilværelse. Rødtnes kunne med fordel have lagt flere positive elementer ind til at opveje stemningen, noget der ikke helt lykkes, når Birke også selv er igennem en hel del problemer. Stemningen bliver dog bedre afbalanceret i bogens sidste halvdel.

Forholdet mellem Birke og Malte blev for tyndt for mig igennem bogen. Jeg føler ikke helt den kærlighed, som Birke ellers så ubetinget har til Malte. Med alle Birkes hemmeligheder deler parret stort set aldrig nogen dybere samtaler, og forholdet virker efterhånden udelukkende fysisk, samtidig med at det lider under et hav af tillidsproblemer. Selvom Birke er 15 år og førstegangsforelsket, bliver det en smule for tyndt, at hun risikerer hele sin families sikkerhed for et forhold til en fyr, som hun efterhånden ikke deler meget andet end sms’er og kys med. Det er ærgerligt, da deres bånd ellers startede stærkt ud i bind 1.

Overordnet er Søsterpagt en solid fortsættelse til trilogiens første bind, og jeg har bestemt lyst til at få slutningen med i tredje bog også.