Min definition af fantasy

Fantasy er blevet en populær genre blandt forfattere. Den er dejligt at skrive i, fordi der næsten ikke er nogle regler. At skrive fantasy er at slippe fantasien løs, og ingen kan fortælle dig, at der er noget, du ikke må. Fantasy er dit eget univers med dine egne rammer. Derfor holder mange forfattere af at skrive i denne genre, hvor de kan lave deres helt egen verden. Man kan skabe sine egne væsner og miljøer, og det er sjovt at lave sin helt egen verden fra bunden. Desværre er det også netop dette punkt, der ofte kan tage modet fra nogle forfattere, når de kommer i gang med deres historie. At skabe en hel verden fra bunden er et stort projekt, og der kan ofte forekomme huller og ting, man ikke lige har tænkt over. Pludselig kan man opdage, at ens historie modsiger sig selv, fordi man tidligere fik sagt, at noget var muligt, som nu pludselig ikke kan være muligt alligevel, hvis historien skal hænge sammen. Desuden kan man også risikere at lave miljøet for simpelt eller utroværdigt, så læserne ikke køber den.fantasy

Vil man skrive i fantasy og opbygge sin egen verden, skal man derfor forberede sig på, at det kræver en masse forberedelse. Hver gang man skaber et nyt væsen eller miljø, bør man gøre sig en masse notater herom, så man ikke risikerer at komme i situationer, hvor tingene pludselig ikke hænger sammen længere. Fantasy kan derfor ofte kræve, at man, når man får en god idé til sin historie, kan vente med at gå i gang med selve skriveprocessen og bruge lang tid på forberedelsesprocessen – og det kan være svært.

Når jeg får en idé til en historie, vil jeg helst bare i gang med at skrive den med det samme, men det er min bitre erfaring med især fantasy, at man kører død efterhånden, hvis man ikke har disponeret. Historien bliver pludselig for uoverskuelig i hovedet, fordi tingene ikke hænger sammen, og så går man i stå – og det er jo træls, når man har fået en super god idé.

Fantasy er en rigtig god genre, men den kræver tid og den kræver forarbejde. Se evt. min guide En god begyndelse, der netop handler om at planlægge sin historie. Fantasy er ikke den oplagte genre at begynde i, hvis man skal skrive for første gang, fordi den er svær og kræver øvelse. Men tør man give sig i kast med fantasy og bruge den tid og energi, som genren kræver, så kan man lave de mest fantastiske historier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *