‘The distance between us’ af Kasie West

Originaltitel: The distance between us
Del af serie: 
Forfatter: Kasie West
Genre: Young Adult
Læst på: Engelsk

Bagsidetekst: Seventeen-year-old Caymen Meyers learned early that the rich are not to be trusted. And after years of studying them from behind the cash register of her mom’s porcelain doll shop, she has seen nothing to prove otherwise. Enter Xander Spence – he’s tall, handsome, and oozing rich.

Endnu en sød historie fra Kasie West. Efter at have læst flere af hendes bøger, er det tydeligt for mig, at man ved, hvad man kan forvente af en Kasie West-bog: søde, lette kærlighedsromaner skrevet i en flot sprog, med gode handlinger, men uden de helt vilde plots eller overraskelser. Det er god hyggelæsning og f.eks. perfekt ved siden af et tungt universitetspensum, når jeg skal bruge lidt lettere læsning om aftenen.

Jeg var glad for Caymens karakter, der er godt bygget op og har en solid baggrundshistorie. Hendes sarkasme gav god rytme til historien og gav hende kant og personlighed. Forholdet til hendes mor udvikler sig på en god og overraskende måde og er med til at bidrage med et ekstra lag til historien, så det ikke bliver ren ‘girl meets boy’.

Forholdet til Xander er også skønt og selvfølgelig historiens hoveddel. Sammenstødet mellem Caymens og Xanders verdener er en god historie, og det er skønt at opleve ‘Bambi på isen’, når Caymen skal forsøge at begå sig i de riges verden. Xanders personlighed er også godt bygget op og får dybere og dybere lag undervejs, når vi kommer under huden på den smarte rich-kids boy. Og så er det et godt twist, at Caymen er usikker på Xander på mange forskellige måder igennem historien.

The distance between us kan helt sikkert anbefales sammen med Wests andre bøger som On the Fence og The fill-in boyfriend til enhver, der har brug for lidt letlæst romantik og hygge. Man skal ikke forvente, at bogen er en kæmpe øjenåbner og rykker ved ens opfattelse af verden, men man er godt underholdt, og West er en dygtig skribent.