‘Monster’ af Patrick Ness

Originaltitel: A monster calls
Del af serie: 
Forfatter: Patrick Ness
Genre: Realisme med et twist
Læst på: Dansk

Bagsidetekst: Monsteret kom lige efter midnat. Som de jo gør. Men Conor er ikke bange. Han har frygtet et helt andet slags uhyre. Uhyret fra det mareridt, han har haft næsten hver nat, siden hans mor blev syg. Mareridtet med mørket, vinden og skrigene.

‘Monster’ handler om drengen Connor, hvis mor er syg af kræft. Bogen handler om sorg og uretfærdighed og ikke mindst om skyld. Connor bliver opsøgt at et monster, der tvinger ham til at gennemleve scenarier i hans liv, og som samtidig tvinger ham til at stå ansigt til ansigt med de følelser, han ikke vil stå ved, at han har. Monsteret tvinger ham til at gennemleve sine mareridt – både dem fra hverdagen, og dem han har om natten.

‘Monster’ er en kæmpe turbulens af følelser og kan være en voldsom oplevelse. Jeg lod mig ikke helt rive med, men det var sandsynligvis fordi, jeg forventede for meget. Under alle omstændigheder var ‘Monster’ en virkelig flot bog, og så har den et utroligt vigtigt budskab, som man kan bruge, uanset om man selv har været igennem sygdom i familien eller ej.

Når man lukker bogen efter sidste side, sidder man tilbage med fornemmelsen af at huske at nyde livet og den tid, vi har med mennesker, vi holder af.

‘Monster’ er blevet filmatiseret under titlen ‘Syv minutter over midnat’.