Skriveøvelse i at beskrive følelser

Vi reagerer allesammen forskelligt i forskellige situationer, men det betyder ikke, at vi ikke kan identificere os med andre menneskers følelser. Sandsynligvis har vi prøvet den samme følelse, måske bare i en anden sistuation.

Når du skal beskrive følelser, så tag udgangspunkt i ting, du selv har oplevet. Som eksempel kan jeg her beskrive mig inden min eksamen:

Jeg prøver at fastholde et køligt blik, mest af alt for at bilde mig selv ind, at jeg overhovedet ikke er nervøs. Måske ville det hjælpe, hvis ikke det var fordi, mine hænder ryster og danner en del mere sved en normalt. Jeg prøver at sætte mig på dem, men så er det bare mine arme, der ryster i stedet. Samtidig har jeg fået en dårlig smag i munden, og det føles som om, der sidder nogen og prikker med små, skarpe nåle imod indersiden af min hals…

Sådan har du det måske ikke inden en eksamen, man du kender sikkert godt fornemmelsen af rystende hænder og dårlig smag i munden. Derfor kan du sætte dig ind i, hvordan jeg havde det, da jeg sad og skulle ind til eksamen.

Øvelsen
Tænk på en situation, du har været i, hvor du kan huske, hvordan du havde det. Prøv dernæst at beskrive dine følelser i situationen.
Du kan eventuelt bagefter få nogle til at læse din tekst og sige, om de kan sætte sig ind i dine følelser.

God fornøjelse :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *