‘Kys mig langsomt’ af Tammara Webber

Originaltitel: Easy
Del af serie: Contours of the heart #1
Forfatter: Tammara Webber
Genre: New Adult
Læst på: dansk

Bagsidetekst: Jacqueline er lige startet på universitetet, da hendes kæreste gennem tre år slår op med hende. Jacqueline er knust, og da hun endelig kommer lidt ovenpå og tager med veninderne til fest, bliver hun overfaldet på vejen hjem. Heldigvis kommer Lucas hende til hjælp. Lucas, den mystiske fyr som altid sidder og tegner under forelæsningerne. Lucas, den cool fyr med motorcykel, som ved, hvordan man slår fra sig. Lucas, den søde barista fra den lokale kaffebar. Lucas, den flotteste fyr på uni.
Jacqueline er forelsket. Og forelskelsen er gengældt. Eller er den? Lucas kan også være hemmelighedsfuld og fjern. Og midt i alt dette vil Jacquelines ekskæreste have hende tilbage.

Det her er en af mine absulutte yndlingsbøger inden for genren!
Når mine veninder beder mig anbefale en god bog, siger jeg “Kys mig langsomt af Tammara Webber”. Når fremmede beder mig anbefale en god bog, siger jeg “Kys mig langsomt af Tammara Webber”.  Denne her bog ramte mig lige i hjertet, og jeg er Tammara Webber dybt taknemmelig for, at hun har skrevet den.

Det helt fantastiske ved denne her bog er dens karakterer. Både Jacquelines og Lucas’ karakterer er skabt så realistisk, at jeg næsten føler, jeg kender dem i virkeligheden. Deres holdninger, problemer og interesser er realitiske, og deres følelser er ikke overdrevne eller for meget – men realistiske. Det hjælper mig nok også en del, at karaktererne er nogle år ældre end teenageromanerne, så vi er ude af teenageproblemer og tøsefnidder og i stedet bliver præsenteret for dybere og – for mig – mere relevante problemstillinger. Jeg føler med Jacqueline gennem hele bogen, og hendes sorg og glæde rammer mig næsten lige så hårdt, som de rammer hende.

Jacqueline kæmper med kærlighed og traumer på samme tid, og det giver kærlighedshistorien kant. Det bliver aldrig for sukkersødt og romantisk, fordi livets mørke toner hele tiden spiller ind. Lucas’ karakter har lige så mange lag som Jacquelines (hvis ikke flere, men dem lærer man først at kende i i 2’eren, Breakable), og man har som læser lyst til at lære dem bedre og bedre at kende.

Sproget er også fantastisk og bliver godt udnyttet med brug af dialoger, sms’er og emails. Jeg læste ‘Kys mig langsomt’ på dansk, og var glad for dette, da der er meget talesprog og meget internt college-sprog, som kan være svært i den engelske, men som får historien til at fungere rigtig godt. Er man ikke helt nede med at læse bøger på engelsk, vil jeg anbefale den danske udgave først. 2’eren er dog kun udkommet på engelsk, men den var langt lettere for mig at læse, fordi jeg kendte en del af miljøet fra den første bog.

Jeg kan kun anbefale ‘Kys mig langsomt’. Bogen har helt sikkert også sine små fejl, men alt tilgives af dens overordnede genialitet. Det var for mig en helt fantastisk læseoplevelse.