‘On the Fence’ af Kasie West

Original titel: On the Fence
Del af serien:
Forfatter: Kasie West
Genre: Young Adult
Læst på: Engelsk

Bagsidetekst: For sixteen-year-old Charlotte Reynolds, aka Charlie, being raised by a single dad and three older brothers has its perks. She can outrun, outscore, and outwit every boy she knows – including har long time neighbor and honorary fourth brother, Braden. But when it comes to being a girl, Charlie doesn’t know the first thing about anything. So when she starts working at a chichi boutique to pay off a speeding ticket, she finds herself in a strange new world of makeup, lacy skirts, and BeDazzlers. Even stranger, she’s spending time with a boy who has never seen her tear it up in a pickup game…

’On the Fence’ er en rigtig sød historie. Det er sådan en bog, der kan læses på et par dage, og så passer den perfekt til sommerferielæsning – ikke mindst fordi handlingen foregår i en sommerferie. Jeg nød den lette handling, de korte kapitler og det lækre sprog, der gør, at man kan sluge bogen næsten uden at tygge.

Charlottes karakter virker godt og bliver især holdt oppe af forholdet til hendes brødre. Historien om den ene pige blandt tre ældre brødre og en far, der ikke forstår sig på kvinder, var en forfriskende måde at fortælle en tøsehistorie på. Væk med de kliché venindeforhold – ind med nogle uforstående og overbeskyttende mænd, som man kan elske, og som man kan grine lidt af.

Kærlighedshistorien er enkel, men med nogle fine, små twists undervejs, og der er plads til at blive overrasket. Charlotte har en fin udvikling gennem historien, og der er en enkel og fin pointe, som man kan sidde tilbage med som læser. Der er ikke noget i historien, der kommer til at inspirere store forandringer i verden, men i min optik skal Katie Wests historier netop elskes for at være simple – simpelt plot, let læsning.

Selvfølgelig trækker simple plots også ned, og det er også grunden til, at ingen af Kasie Wests romaner har fået de helt høje stjerner hos mig (endnu). Bøgerne er lækker, nem læsning, men det er ikke historier, der bider sig fast og lever videre i mig. De bliver læst, nydt og glemt.

Overordnet er historien dog skøn, og mangler man noget nem sommerlæsning med romantiske toner, er ’On the Fence’ helt sikkert værd at kaste sig over. Jeg kommer helt sikkert til at læse flere af Kasie Wests historier, når jeg har brug for luft mellem lidt tungere romaner.