Skriveøvelse i at beskrive steder

Når folk skal beskrive til eksempel et soveværelse, har de det med at tænke “soveværelse…” og så ellers beskrive, hvad der normal vis er i et soveværelse. Men de fleste læsere er altså godt klar over, at et soveværelse sandsynligvis består af 4 vægge og en seng et sted. Det, der er spændende at få fortalt, er, hvad der skiller sig ud ved det her soveværelse.

Hvis det f.eks. er mit soveværelse, vi skal beskrive, så skiller det sig ud ved, at farverne mest er holdt i hvidt, at der er massere af nibs rundt omkring på hyllerne, at der hænger Titanic-plakater på væggen, at den ene side af min dobbeltseng er fyldt med pudder og tøjdyr, at skrivebordet er usynligt under bunker af notatpapire, at tøjet er ved at vælte ud af mit klædeskab, og at jeg har så mange sko, at de ligger i bunker på min skohylde. Alt sammen er med til at beskrive mig som person, så læseren får en fornemmelse af personligheden bag værelset.

Til forkskel kunne man have beskrevet mit værelse som, at der står en seng i hjørnet, at der er et skrivebord under vinduet, at der er to store skabe i den ene side, og at der er en hylde med sko. Det giver en fin beskrivelse af, hvordan rummet er indrettet, men det er ikke det væsentlige.

Beskriv de ting, der forbinder værelset med f.eks. den person, der bor i det. Hænger der et stort piratflag over sengen? Er der et tykt lag støv over alt, eller er der pinligt rent? Er der mange faver, og hvilke? Osv…

Øvelsen
Prøv at beskrive dit eget soveværelse ud fra de ting, der fortæller noget om dig eller på anden måde skiller sig ud fra et almindeligt soveværelse. Brug ca. 10-15 minutter på det. Prøv dernæst at beskrive din søsters soveværelse eller et andet rum i huset og sammenlign dernæst. Er der forskel? Kan man finde hver sin personlighed i rummene?

God fornøjelse :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *