Skriveøvelse i at beskrive personer

Personbeskrivelser er vigtige – især hvis det er personer, læseren skal huske på til senere. Når vi beskriver personer har vi det med at lægge ud med hår- og øjnfarve, selvom det langt fra er det smarteste. Med mindre personen f.eks. har blåt hår, så det på den måde er noget usædvanligt, er det nemlig ikke noget, der på den måde får personen til at skille sig ud.

Hvis du tænker over, hvordan det er at møde nye mennesker, hvad er det så, du lægger mærke til? Du står næppe og studerer deres øjenfarve. Nej, man lægger mærke til ting, der er anderledes end eller. Har personen store øre eller stor næse, er ansigtet meget aflangt eller meget rundt? Måske er øjenbrynene meget buskede, eller også er øjnene meget smalle.

Øvelsen
Find et billede af en person og prøv at beskriv udseendet ud fra ting, der adskiller personen fra andre personer. Brug 10-15 minutter på det og gør dernæst det samme med en anden person. Sammenlign til sidst dine beskrivelser og se, hvordan figurerne adskiller sig fra hinanden, og om man ville kunne huske dem fra hinanden i en historie.

Bagefter kan du prøve at gøre det med to personer, du ikke har et billede af, men beskriver ud fra hukommelsen. Hvad er det, du husker dem for?

God fornøjelse :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *