Betydningen af sidste kapitel

kleenex

Jeg kan ikke læse det sidste kapitel af min bog uden at få tårer i øjnene. Ikke fordi min bog eller dette kapitel nødvendigvis er noget særligt, eller jeg føler jeg har skrevet den nye Harry Potter – men på grund af den store rejse, som rundes af med dette kapitel. Det har taget mig mange år, fra jeg først fik ideen til min roman og til jeg pludselig stod med 23 færdigeskrevne kapitler, og når de sidste dialoger afsluttes i dette sidste kapitel, kan jeg virkelig mærke, hvor meget arbejde der ligger bag hele historien. Personerne har fået en plads i mit hjerte, ligesom historien selv er blevet en kæmpe del af mig og er i mine tanker hver eneste dag.

I mit sidste kapitel har to af romanens vigtigste personer en dyb dialog, mens solen forsvinder bag skoven i det fjerne, og tusmørket lægger sig. Hovedpersonen er nået til en forståelse og accept, som gerne skulle glide videre til læseren og ende i en afrunding af hele den rejse hovedpersonen og læseren sammen har været på. For mig som forfatter har det været den vildeste rejse med op- og nedture, og det er næsten ikke til at forstå, at jeg rent faktisk har gjort det: jeg har skrevet en hel bog, og nu er jeg igang med de sidste rettelser for at kunne kalde den færdig.

I de her dage venter jeg på rettelserne fra Karin (min betalæser) til de sidste kapitler, og jeg kan ikke vente med at kende en anden, der har læst og kender hele historien. For mig er det den vildeste følelse, at jeg er nået hertil, og om min bog bliver et hit eller ender i rodekassen i Kvickly virker som en bagatel i forhold til den følelse, jeg får, når jeg tænker på, at jeg har gjort det. Sidste kapitel har alle de følelser samlet i sig – og derfor kan jeg heller ikke læse det, uden at mærke tårerne i øjnene.

3 kommentarer til “Betydningen af sidste kapitel

  1. Sikke en milepæl. Hvor er det stort! Alverdens tillykke og ærefrygt herfra. Jeg glæder mig til at se din bog på boghandlerens hylder :)

  2. Hvor er det fedt at du er kommet så langt, det må være en helt vild følelse! Jeg har læst med et stykke tid, men har ikke lige kommenteret før. Jeg tænkte på om du måske ville fortælle lidt om hvor lineær din skrive process har været? Altså om du er startet fra starten og bare har skrevet kapitel for kapitel, eller om du ind imellem har sprunget dele over for at skrive noget der er mere centralt for handlingen, eller måske bare noget du har haft mere lyst til at skrive i øjeblikket?
    Mvh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *