Fremskridt med romanen

betalaser

Et godt råd til alle forfatterspirer: find jer en betalæser. når projektet når den sidste runde. Og et endnu bedre råd: find jer så sød en betalæser, som jeg har gjort ;) Der er nu ikke noget, som at kunne nyde en tidlig eftermiddag på en hyggelig café i Århus med 2 lækre smoothies på bordet og en ordentlig omgang fantasysnak.

Det er altid dejligt at få nogle ord på sit værk – også dem, der hentyder til forbedring. At skrive en bog kan være ensomt arbejde, men kun hvis man gør det til det. Det handler om at få en dialog igang, så man kan snakke højt om sine ideer og se, om de også fungerer i virkeligheden og ikke i hovedet. Kan andre også forstå plottet i roman? Fanger magien? Får kærlighedshistorien noget til at vende sig i læserens mave? Det handler om ikke at være bange for at spørge, og ikke at være bange for negative svar. At kunne forbedre er det vigtigste, når man skriver.

Og jo, det er skam også rart med ros. Det er dejligt at sidde over en lækker smoothie og høre, at ens roman virkelig falder i god jord hos andre. Det er dejligt at få et skud selvtillid til det videre arbejde, og det er dejligt at høre, hvilke elementer i bogen, der virkelig fungerer, så man kan få hjem og benytte sig endnu mere af dem. Jeg har helt sikkert fået endnu mere blod på tanden nu, og jeg glæder mig til at sende nye kapitler af romanen af sted og se, om de endnu engang kan leve op til forventningerne, og om læseren måske har gættet rigtig i forhold til den videre handling, eller om jeg også kan overraske med nogle krøller på historien :)

1 kommentar til “Fremskridt med romanen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *