05/13/14

Betydningen af sidste kapitel

kleenex

Jeg kan ikke læse det sidste kapitel af min bog uden at få tårer i øjnene. Ikke fordi min bog eller dette kapitel nødvendigvis er noget særligt, eller jeg føler jeg har skrevet den nye Harry Potter – men på grund af den store rejse, som rundes af med dette kapitel. Det har taget mig mange år, fra jeg først fik ideen til min roman og til jeg pludselig stod med 23 færdigeskrevne kapitler, og når de sidste dialoger afsluttes i dette sidste kapitel, kan jeg virkelig mærke, hvor meget arbejde der ligger bag hele historien. Personerne har fået en plads i mit hjerte, ligesom historien selv er blevet en kæmpe del af mig og er i mine tanker hver eneste dag.

I mit sidste kapitel har to af romanens vigtigste personer en dyb dialog, mens solen forsvinder bag skoven i det fjerne, og tusmørket lægger sig. Hovedpersonen er nået til en forståelse og accept, som gerne skulle glide videre til læseren og ende i en afrunding af hele den rejse hovedpersonen og læseren sammen har været på. For mig som forfatter har det været den vildeste rejse med op- og nedture, og det er næsten ikke til at forstå, at jeg rent faktisk har gjort det: jeg har skrevet en hel bog, og nu er jeg igang med de sidste rettelser for at kunne kalde den færdig.

I de her dage venter jeg på rettelserne fra Karin (min betalæser) til de sidste kapitler, og jeg kan ikke vente med at kende en anden, der har læst og kender hele historien. For mig er det den vildeste følelse, at jeg er nået hertil, og om min bog bliver et hit eller ender i rodekassen i Kvickly virker som en bagatel i forhold til den følelse, jeg får, når jeg tænker på, at jeg har gjort det. Sidste kapitel har alle de følelser samlet i sig – og derfor kan jeg heller ikke læse det, uden at mærke tårerne i øjnene.

05/9/14

Det er som om alting falder i hak

ihak

Åha, det er nogle dejlige dage for tiden! Faktisk har maj indtil videre været en super skøn måned. 1. maj startede jeg på mit nye job i Bruuns Galleri, og i går modtog jeg kontrakten på den lejlighed, som jeg kan flytte ind i fra 1. juli. Så er der også bestilt ferie til Rom (se tidligere blogindlæg), og i dag fik jeg også lige søgt studie til efter ferien. Alting falder ligesom bare i hak.

De næste to uger arbejder jeg håårdt med to jobs og næsten ingen dage fri, men det er helt OK, når jeg tænker på, hvor mange penge, jeg dermed tjener. Månedslønnen til 1. juni skulle gerne dække for depositummet til lejligheden – så jeg knokler gerne på. Fra 1/6-5/6 tager jeg til Rom og nyder varmen med min skønne veninde, og når jeg er vel hjemme igen, er der kun omkring 2 uger, til jeg kan flytte ind i mit nye værelse (da tidligere lejer flytter lidt før 1/7). Inden bliver der også lige tid til at se de søde piger, jeg var i Mexico med, og så skal der selvfølgelig være tid til den obligatoriske IKEA-tur, som jeg ser utrolig meget frem til ;) Jeg ved, det er farligt at være alt for glad, men jeg ER altså bare glad for tiden. Og det hjælper helt sikkert også på det, at jeg netop har færdiggjort den første store gennemretning af min bog!

05/6/14

Tirsdagshyggeskrivning

tirsdagskrivning

Det regner udenfor. Det blæser, og det er gråt. ØV, det er slut med det dejlige sommervejr for denne omgang. Men så er det jo godt, at der findes indendørebeskæftigelser, såsom at skrive. Og det er godt, at jeg netop holder så utrolig meget af denne beskæftigelse.

For tiden arbejder jeg hver eneste dag og kommer udmattet hjem sent om aftenen, hvorefter jeg sætter mig og retter kapitler i en time eller to og så går omkuld i min seng. Selvom der er meget at se til, forsøger jeg at holde mig igang med bogen hele tiden. Det betyder, at jeg nu kun mangler at rette to kapitler, inden jeg har kigget alle kapitlerne igennem første gang. Derefter er det tid til at få hele bogen printet ud igen, og så skal det rettes på papir. Karin gør et kæmpe arbejde som min betalæser, og jeg føler virkelig, at jeg nu tager det store ryk for at gøre bogen færdig. Håber er at kunne afslutte første omgang inden slutningen af sommerferien.

Jeg skal på arbejde igen om få timer, men nyder lige nu stilheden i køkkenet med tredjesidste kapitel foran mig. Jeg ville langt hellere dykke ind i min magiske verden, end jeg vil begive mig ud i den virkelige og regnfulde om lidt og tage på arbejde, men realiteten kalder snart. En halv time endnu i drømmeland, og så er det tid til at lægge skriveriet væk for i dag og begive mig ud i pengeverden igen.

05/1/14

Smutter også lige til Rom

colosseum

Hvor bliver man dog bidt af at rejse. Det virker helt umuligt at stoppe igen. Da min veninde forslog en tur til Rom i sommerferien, kunne jeg derfor heller ikke sige nej. Bruger man lidt tid på at researche ordentligt, kan man gøre det billigt, og sådan har vi nu skaffet fly, transport og 4 overnatninger i Rom til under 2000kr.

Jeg glæder mig for vildt til at komme af sted igen og opleve endnu en kultur. Jeg har aldrig været i Italien, så det bliver helt sikkert for vild en oplevelse. Jeg glæder mig især til alle de historiske monumenter (jeg er jo kæmpe historiefan) og så selvfølgelig til MADEN!

Turen er med en af mine bedste veninder, og det kan kun blive godt at bruge nogle dage sammen i sydens sol. Hurra for udbetalte feriepenge, der gør det muligt for mig at komme af sted igen :)

04/28/14

Sol, skrivning og spisning

havehygge

Eeendelig en fridag efter en hel weekend, hvor jeg har set på det gode vejr fra indersiden af Bauhaus. Vi har haft travlt uden lige, for sommervejr betyder salg af alt til haven, og folk er gået helt amok. Samtlige kasser åbne og stadig kø hele vejen ned gennem butikken, ingen tid til at slappe af og tømme hovedet, konstant nye kunder, der skal betjenes. Og så solskinnet, som jeg ikke har fået lov at se.

Men i dag havde jeg endelig en fridag, og den er så sandelig ikke blevet spildt. Tidligt op og igang med skrivning – kapitel 13 skulle have en total renovering efter en god snak og nogle endnu bedre forslag fra Karin i torsdags. Nu har jeg en langt bedre fornemmelse for, at kapitlet hænger ordentligt sammen, er spændende at læse og samtidig giver de informationer, det skal. Tilfreds forfatter!

stiften

Efter intens skrivning blev der lige tid til 45 minutter i middagssolen, og så var det ellers videre ind til byen for at mødes med mine søde veninder og nyde det fantastiske vejr. En smoothie ved Århus å og en masse tøsesnak efterfulgt at middag på Café Stiften. Det har i den grad været en af de dage, hvor jeg føler, jeg har fået noget ordentligt ud af min fridag. Egentlig skulle jeg også have fri i morgen, men ting kan ændre sig, og min chef havde brug for en ekstra mand på arbejde – så endnu engang må solens betragtes gennem de tonede ruder.

04/24/14

Fremskridt med romanen

betalaser

Et godt råd til alle forfatterspirer: find jer en betalæser. når projektet når den sidste runde. Og et endnu bedre råd: find jer så sød en betalæser, som jeg har gjort ;) Der er nu ikke noget, som at kunne nyde en tidlig eftermiddag på en hyggelig café i Århus med 2 lækre smoothies på bordet og en ordentlig omgang fantasysnak.

Det er altid dejligt at få nogle ord på sit værk – også dem, der hentyder til forbedring. At skrive en bog kan være ensomt arbejde, men kun hvis man gør det til det. Det handler om at få en dialog igang, så man kan snakke højt om sine ideer og se, om de også fungerer i virkeligheden og ikke i hovedet. Kan andre også forstå plottet i roman? Fanger magien? Får kærlighedshistorien noget til at vende sig i læserens mave? Det handler om ikke at være bange for at spørge, og ikke at være bange for negative svar. At kunne forbedre er det vigtigste, når man skriver.

Og jo, det er skam også rart med ros. Det er dejligt at sidde over en lækker smoothie og høre, at ens roman virkelig falder i god jord hos andre. Det er dejligt at få et skud selvtillid til det videre arbejde, og det er dejligt at høre, hvilke elementer i bogen, der virkelig fungerer, så man kan få hjem og benytte sig endnu mere af dem. Jeg har helt sikkert fået endnu mere blod på tanden nu, og jeg glæder mig til at sende nye kapitler af romanen af sted og se, om de endnu engang kan leve op til forventningerne, og om læseren måske har gættet rigtig i forhold til den videre handling, eller om jeg også kan overraske med nogle krøller på historien :)

04/21/14

Det der med at finde sin hverdag

iceland

Det er ikke lyv, når de siger, at man bliver bidt af at rejse. Har man først set en lille del af verden, er man nødt til at se det hele. Jeg kan næsten ikke forstå, at jeg ikke snart skal af sted igen. Penge virker så ligegyldige i den forstand, men det ændrer ikke på, at jeg ikke har dem.

Ligesom rejse skaber abstinenser, gør spontanitet det også. Det var SKØNT at tage beslutningen om at tage til Mexico på få dage og så bare springe ud i det. Det gav en form for selvtillid og tro på mig selv: jeg kan gøre, hvad jeg vil! Ingen andre skal bestemme. Det giver mig lyst til at lukke øjnene og pege tilfældigt på verdenskortet og dernæst pakke min kuffert.

iceland2

Det er svært at komme hjem efter måneders sjov og skulle finde tilbage til den alvorlige hverdag. Nu er der fundet nyt job, og søgningen efter lejlighed er i fuld gang og går godt, men jeg kan ikke finde mig tilpas, selvom jeg holder mig igang. Jeg bliver rastløs af at sidde hjemme, og jeg mangler at opleve noget nyt – turen frem og tilbage til arbejde kender jeg alt for godt. Er der ikke nogen, der har nogle penge i overskud, som jeg må få, så jeg kan komme ud i verden igen? ;)

(Billederne er fra Island)

04/14/14

Hjemme fra Island

island

Så kom jeg på den anden side af mine rejser. Efter en måned i Mexico og en uge på Island er det helt rart at være på dansk jord igen. Nu har jeg oplevet to af verdens lande, der står i stor kontrast til hinanden, og det har været helt fantastisk. Islandsturen var sammen med mine forældre, og vi har boet i en lækker lejlighed i Reykjavik og kørt rundt i landet og landskabet i en lejet bil. Jeg vil helt sikkert sige, at jeg var mere nede med klimaet i Mexico, men Islands natur er noget af det smukkeste, jeg nogensinde har oplevet.

island2

Vejret i Island skifter hvert femte minut, og det er ganske enkelt umuligt at planlægge efter. Derfor er man nødt til at pakke til alt slags vejr og håbe på det bedste. Vi havde både sol, regn, blæst og kulde, men var generelt heldige med tørvejr. På billederne ovenfor havde vi næsten en hel time med sol, hvor vi gik rundt i det smukkeste lavelandskab langs en stor flod med små vandfald. Det var den bedste oplevelse på hele turen. Solen gjorde virkelig sit, men landskabet var også ubeskriveligt i sig selv, og jeg så ud over det og tænkte “de kunne have filmet Ringenes Herre her, så smukt er det”. Det er desværre umuligt at gengive på billeder, men måske man kan få en ide.

island3

Nu er jeg så hjemme igen og har desværre ikke flere rejseplaner lige foreløbig. Nu hedder det tilbage til virkeligheden, og indtil videre er det lykkedes mig at skaffe nyt job midt i Århus. Det er en utrolig rar følelse, at tingene også falder i hak herhjemme, så det ikke bliver for hårdt at skulle tilbage til hverdagen. Nu har jeg to jobs, som skal fungere ved siden af hinanden, og så skal der ellers tjenes en masse penge ind, så jeg snart kan finde en lejlighed/værelse i Århus også. Det er dets store projekt det næste stykke tid (sig endelig til, hvis I lige skulle have nogle gode boligkontakter i Århus :P), og jeg glæder mig til det næste store kapitel i mit liv.

03/29/14

Lidt mere Mexico

mexi

Nu har jeg allerede snart været hjemme i en uge, og det er ret uvirkelig at tænke tilbage på, at jeg for en uge siden rente rundt i 30 grader på den anden side af Jorden. Lige så underligt som det var den sidste dag dernede at tænke ‘nu skal jeg hjem’, lige så underligt er det at huske, at man rent faktisk har været så langt væk. Nu er jeg tilbage i min vinterjakke, og jeg skutter mig, når jeg står på stationen og venter på toget, der skal køre mig på arbejde. 10 dage har jeg med almindelig hverdag, inden jeg skal rejse igen.

mexi2

Det er godt at have billederne og alle minderne. I dag er det min mors fødselsdag, og min bror og svigerinde kommer hjem og skal også høre om min tur og se billeder. De skal også allesammen have gaver fra Mexico. Min mors fødselsdagsgave har jeg også købt dernede: et smukt mexicansk keramikfad, 4 poser mexicansk kaffe og 3 poser mexicansk the. Kaffen og theen skal hun dele lige med min far, som allerede også har fået en figur af en mayamand lavet i vulkansk sten. Min mor fik en skildpadde i samme materiale den aften, jeg kom hjem. Mayamanden hører naturligvis til mayakulturen, som vi var ude og se en masse gamle ruiner fra, da vi var dernede. På billedet ovenover er det ruinerne ved byen Tulum.

mexi3

Når der nu skal være fest for min mor herhjemme, så kan jeg ikke lade være med at tænke på alle de skønne festaftener i Mexico. I Playa del Carmen, hvor vi boede, var der Ladies Night hver eneste aften, så længe man finder det rigtige sted, og det betyder, at piger kan drikke gratis. Desuden synes de dernede, at danske piger er utrolig smukke, og de brugte os meget til at lokke andre gæster til – det vil sige, at vi kom gratis i VIP-lounge, hvor man kunne se os fra hele gaden, og vi havde personlig tjener på hele aftenen, mens der var flere drenge, der betalte for at få lov at komme op i loungen til os. Så føler man sig altså som en prinsesse!

03/26/14

Hjemme igen fra Mexico

delfinIndrømmet, jeg var ikke god til at få blogget, mens jeg var i Mexico. Tiden var knap, og internetforbindelsen rigtig dårlig, så det blev for stor en opgave. Men nu er jeg hjemme igen, og det har været en helt fantastisk tur. Der kommer lige endnu et blogindlæg med almindelige billeder, fordi der er så meget at vise. Den største oplevelse var at svømme med delfiner. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille, så da jeg endelig stod der, var det næsten ikke til at fatte. Vi var derude hele dagen og var med til at passe og pleje delfinerne, ligesom vi lærte, hvordan de bliver passet. Man kan have sin egen mening om dyr i fangeskab, men herude havde delfinerne det virkelig godt og blev behandlet med masser af kærlighed.

mexico1

Mexico er et smukt og fantastisk land. Kulturen er inspirerende, for dernede er stress en dødssynd, og alt man ikke når i dag, kan man altid nå i morgen. Mexicanerne tager sig god tid og er omhyggelige, og det giver en utrolig dejlig atmosfære. Naturen er helt fantastisk smuk, og farverne er overvældende, når man kommer fra det kolde Danmark. Det smukkeste syn var på en tur til noget, der hedder Sian Kaan, hvor vi blandt andet havde denne udsigt ud over havet.

mexico2

Vi boede på et super fint hotel i byen Playa del Carmen. Tre mennesker på et værelse og med dør lige ud til poolen. Stemningen var rigtig god, og jeg har mødt nogle super søde mennesker. Om formiddagen havde vi undervisning i personlig udvikling, og om eftermiddagen og i weekenden havde vi fri til det vi ville. Vi brugte mange timer på stranden og rundt i byens butikker, men vi var også ude og se og opleve en masse ting. Et af de mest fantastiske ture var til Chichen Itza, som er et af verdens syv vidundere. Det er de gamle Mayaruiner, som I ser på billedet til højre,og det var dybt imponerende.

Det har alt i alt været en helt fantastisk tur, og jeg er så glad for, at jeg tog beslutningen og tog af sted. Det har endda ikke været det største slag på min bankkonto, og med løn ventende lige om hjørnet og feriepenge, jeg kan få udbetalt, så ser min økonomi ganske fin ud. Alt er dejligt!